Бойчук-Лозинський. Історія одного піару

Чи можна порівнювати ці дві постаті? Ну мабть в деякій мірі так, хіба, що наслідки менш трагічні, але можливо якщо б його не спинили, то все б закінчилось би подібними наслідками. На мій погляд, проблема тут навіть не у самому побитті, хоча звичайно людей шкода, а у створенні ілюзії у мозку самого Бойчука, такого собі образу царя, феодала, господаря (у паганому розумінні цього слова), а відповідно і виникше невідомо звідки почуття безкарності і вседозволеності. Саме страшне, що під час знущань над чоловіками, він не думав навіть про можливі наслідки, а значить був глибоко переконаний, що він чинить або правильно, або йому за це нічого не буде. Досить дивне переконання, адже, будь ти ким завгодно, подібне з рук не зійде, добіжи вони до першого ЗМІ, ну чи може другого)
І тут треба віддати належне Сергію Зарайському, який, як тут вже писалось, зайняв досить тверду позицію, і зробив усе досить професійно, щоби ця справа набула розголосу.
Самими комічними у цій ситуації здається вийшли, укотре вже, БЮТівці. Їх повідомлення про спроби влади приховати даний злочин, з«явились навіть раніше, ніж чоловіки звернулись у міліцію і прокуратуру, та пізніше, ніж це розповів всій Україні через УНІАН Сергій. Ну спроба БЮТу пропіаритись на цьому зрозуміла, тим паче, що потерпілі наскільки мені відомо туди звернулись перш за все (ось тут не знаю, що було раніше БЮТ чи Букінфо, але не важливо), але на їх жаль, інформація набула розголосу, ніхто її не приховував, прокуратура коментувала, міліція також, справу порушили, орден за влучне полювання, як у випадку з Лозинським, ніхто Бойчуку не давав, всіх співучасників затримали, Бойчук з»їхав по інвалідності, Папієв дав подання, і президент сьогодні звільнив Бойчука з посади.
Здається історія мала б завершитись, не дивлячись на спроби Бойчука і його дружини тиснути на потерпілих, але тут БЮТ розуміє, що піар не вдався. Ніхто навіть не звернув на них уваги, а звернули увагу саме на проблему. І Батьківщина видає нову спробу «дешевого» піару на чужому здоров"ї. Якщо коротко то суть цієї заяви зводиться до того, що це МИ все почали, а на нас ніхто увагу не звернув, і Папієв розкритикував, і щоб хоч якось привернути увагу до себе заявляють, що  очікують «непередбачуваних провокаційних кроків» з боку влади. Чесно, цей мєгапіапрхід нагадав мені рівень піарщиків самої ПР у 2003-2004 роках, так же ганебно, імпотентно, убого, смішно і непрофесійно.
Ну, а далі, я думаю ЗМІ необхідно контролювати кожен крок ходу розслідування цієї справи і не дати спустити це на гальмах. Хоча все ж таки враховуючи стан здоров«я, сам Бойчук думаю отримає умовний термін, але ж і у звільнення з посади його ніхто не вірив, так що все можливо.
П.С. Велике прохання до Володимира Антонюка не лити тут в коментах свій Тимошенківський жовч, май повагу до інших, а перш за все до себе ;) Сподіваюсь на розуміння :)

24 коментарі

Володимир Антонюк
Олексію, твоя вірність партійним ідеалам синьож… х наштовхує на однозначний висновок. Як ти думаєш, як що у мінтів це входить в професійні якості, хто Зарайскому дав інформацію? Його сайт був одним з каналів. Інформація практично одночасно зявлялася на всеукраїнських новинарних сайтах. Тобі не подобається БЮТ і сильно подобається кримінальний злочинець в ролі керівника держави? Служи йому вірно і не таскай політику на ВКУРСІ. До твого із Захаром приходу про політику тут не сильно часто згадували і «Батьківщину» за гроші партії районів не обливали брудом.
Олексій Пономаренко
Я просив збавити мене від твоєї імпотенції у висловах, я навіть міг за тебе написати твій пост, оскільки знаю всі слова, що ти скажешь: синьож.., кримінальний злочинець, служи вірно, обливаєш брудом БЮТ за гроші… Це так все передбачувано і банально…
На ВКУРСІ є розділ політика, тому і пишу, ну і звичайно тебе питати не буду.
А стосовно професійних якостей, я так і не зрозумів, твій жовч проступив і не видно за ним смислової лінії.
А те, що БЮТ направило до Зарайського потерпілих це добре, але піар за рахунок побитих, то вже мабуть показує про рівень політичної сили.
А стосовно грошей, я готовий з тобою поділитись))) А то якось виходить в стилі твоєї партійки, просто ляпнути шось і як завжди не маючи тому жодних доказів (це я про обливання брудом за гроші)
Взагалі, Володя, дорослий чоловік, а істерики, як у 16-річних юлеботів в мережі.
Маріанна Антонюк
Олексію, справді гарні акценти щодо того, що власне є проблемою в цій історії — хворобливе уявлення деяких «царьків» місцевого штибу про власну вседозволеність.
Але твої «шерлокхолмсівські» спроби розписати хронологію подій дещо кульгають.
Не буду тут детально розписувати, що було раніше, а що пізніше — щоб БЮТ знову не звинуватили в піарі (хіба в приват, якщо тебе це зацікавить :)) Зверну увагу на інше — на твій оптимістичний опис дій влади. Чомусь мені здається, що побиті рибалки не повірили би ні в твій оптимізм, ні в твої твердження. Інформація набула розголосу — але тільки завдяки БЮТу і журналістам. Чи журналістам і БЮТу — неважливо, в якому порядку написати ці дві складові, бо вони рівнозначні. Були спроби і замовчати її (районна міліція «морозилася» два дні), і спустити «на гальмах» (прокурор у перший день не мав коментарів, а голова ОДА виправдовував і звинувачував БЮТ у технологіях), і змінити свідчення (о 4-й ранку люди з лікарні добровільно не зникають). І порушена сьогодні кримінальна справа — це не великий героїзм, бо вона від потужного розголосу порушена (як і звільнення з посади), і ще не крапка, її ще до вироку суду треба довести. Так що контроль, контроль і ще раз контроль суспільства потрібен. У цьому не можу не погодитись.
Олексій Пономаренко
Я ж написав, що хронологію, добре не знаю. Ну заслуга БЮТу може бути лише в тому, що проконсультували, як поступити потерпілим, але аж ніяк у спробах потім хоча б якось примазатись до «слави» побитих. Забагато МИ у заяві.
Стосонво районної міліції, якщо можна детальніше, а то на відео 18 квітня потерпілі кажуть, що вони до міліції не звертались.
Прокурор що міг коментувати, як ще навіть попередню перевірку на той момент не провели, а мали на руках лише заяву, тому про замовчування теж перекручування.
Зникнення було організовано не з боку ж влади, а самого Бойчука, хоча ви звичайно можете апелювати, що він на той момент був ще владою.
А порушена справа була вчора, і наскільки я розуміюсь на тому, суспільного резонансу недостатньо на юридичному рівні для її порушення. :)
Маріанна Антонюк
ти чудово розумієш, що достатні юридичні підстави в Україні також почасти не є аргументом для порушення справи.
Олексій Пономаренко
Та то пусте, ти мені про Заставнівський РВ можешь розповісти, чи то ти так, сказала томущо так модно і треба говорити? Томущо я бачу твоя хронологія щось теж руйнується на очах)))
Маріанна Антонюк
а я вже на допиті? ;)
Олексій Пономаренко
Все зрозуміло. Дякую :) Черговий викид слів на вітер… Це реально у стилі БЮТ. Без коментарів.
Маріанна Антонюк
ага. Якщо вже пішли узагальнення, то аналогічний висновок щодо міліції.
Роман Маренін
Та хай піаряться всі. БЮТи — під час викриття катів, хамів і злодіїв, синьо… ж-і — на європейських дорогах у, скажімо, Банилові Підгірному чи Мариничах Путильського району, націонал-патріоти — на церемонії вручення Оскара українським акторам у фільмах українською мовою, знятих за їх кошти чи ж на політичних трупах нинішньої влади. Хай піаряться. Люди — не дебіли. Там, де треба, підтримають, а де треба — дадуть під зад.
Галина Єреміца
Сьогодні в ефірі «Шустер Лайф» був Папієв та Коваль — обговорювали ситуацію з рибалками. Мені вдалося почути тільки останню фразу Папієва «Справедливість є і нею треба користуватися». Невже є і де ця справедливість?
Володимир Антонюк
А сьогодні був вихідний?
Галина Дичковська
Не вельми тямлю в цій історії. Але думаю треба розглядати як ОКРЕМІ події:
1. Сам конфлікт Бойчук-рибалки;
2. Піар на конфлікті (будь-кого).
Тоді і акцени зміняться.
Олексій Пономаренко
Історію вже розглядала на ВКурсі, тому я відокремив саме піар, але в двух словах і про конфлікт чиркнув, не заглиблюючись в деталі.
Галина Єреміца
Колишній голова Заставнівської РДА Бойчук госпіталізований з підозрою на інсульт. Хто знає, як це підозра на інсульт?
Володимир Антонюк
Галино, ти вже так давно вештаєшся помижи отих місцевих владників, то мусіла б знати, що «підозра на інсульт» — то важке професійне захворювання держслужбовціів, яким вони хворіють перед звільненням, або коли їде комісія з Києва. В мирний час стрибає як бичок, аж раптом, глядь, лижить — «підозра на інсульт». Потім, гроза минула, — і знову — курви, бухло, «Сорбона».
Галина Єреміца
Та я знаю, але це це де-факто, а що означає де-юре «підозра на інсульт».
Галина Єреміца
Стало відомо, що адвокат Бойчука не допускає до нього ЗМІ, посилаючись на важкий стан Бойчука.
Олексій Пономаренко
Ну певно адвокат зрозумів, що якщо пан Бойчук буде нести таки нісенітниці, які він на початку справи ніс, то йому буде важче його захищати.
Галина Єреміца
Так не може він довго ховатися від ЗМІ — тоді йому прийдеться померти від підозри на інсульт…
Олексій Пономаренко
Чому не може, може… З лікарняного ліжка у СІЗО, а там на зону на пару років, і буде ховатись від ЗМІ))) Хоча, відверто кажучи, у такий сценарій я не вірю.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте