Ще раз про події у Львові. А чи був хлопчик?

Повернутись до цієї теми мене змусила сьогоднішня розмова з одним із моїх друзів з Росії, який все піддає адекватному аналізу, і не дивиться російського ТБ. Після нашої вже розмови вирішив на холодну голову передивитись відео, статті, замітки очевидців на форумах. Що здивувало, так це абсолютна причесаність інфи на деяких блогах, і купа інфи про очевидців, які бачили росіян з російським прапором і чули вигуки про «Хохли параша» і «Смерть Галіції». Мої спроби знайти хоча б одне відео відвертих провокацій чи фото, успіхом не увінчались і це досить дивно враховуючи кількість відеокамер не тільки ЗМІ. Натомість купа відео де «на бинтах» і в масках молодь намагається щось незрозуміле зробити, кидає каміння, зриває фурашки з ментів, спалює Георгіївські стрічки (в минулому році вони навіть у Львові нікому не заважали, зараз же різко стали символом імперіалізму.). Чи були росіяни у Львові невідомо, натомість говорили лише про кримських і одеських «гостей». А стріляв взагалі львівянин. Тож виникає взагалі питання: А чи був взагалі хлопчик? Чи було все так як нам намагається показати Свобода?
Хочу зауважити, що я визнаю, що провокація була, це червоний прапор, який подіяв на Свободу у Львові як на бика, і це впринципі природньо. І той хто це все організував певно зараз отримав політичні дивіденти. Але ж коли на акцію протесту приходять брачіки у масках з димами на капах і бинтах, це теж викликає певні запитання? До чого вони готувались? Увесь жах в тому, що ті молодчики навіть і не розуміють, що вони всього навсього інструмент у політичних іграх, і своєю поведінкою оказали лише ведмежу послуги тим з ким нібито вони боролись.

11 коментарів

Олексій Пономаренко
Гарна дискусія вийшла, пост чомусь сховали))) -5 і жодного коменту. Мені взагалі ці всі рейтинги смішні і нагадують кольорову диференціацію у Кін-Дза-Дза, у кого рейтинг +20 треба при зустрічі два рази «Ку» казати, тому в принципі хоч -40, але ж просто хотілося б почути думку тих хто мінусує, вони ж прочитали принаймні. Ну ладно коли там неадеквати просто мінуснули, але тих двох я знаю, хочеться інших послухати)
Святослав Вишинський
Пости зникають з Головної сторінки ВКурсі.ком автоматично в разі, якщо отримують рейтинг нижче нуля за результатами голосування користувачів. Однак як «позитивні», так і «негативні» пости залишаються доступними у персональних блогах авторів і в стрічці коментарів (у разі, якщо до них є коментарі). В разі «негативного» рейтингу дописувача він тимчасово втрачає можливість публікувати пости — доки рейтинг знову не досягне нуля. Справа техніки. Все решта — добра або недобра воля користувачів, яку вони за власною чистою або нечистою совістю до техніки прикладають.
Захар Подкидишев
Дивна якась, блін, логіка. Тобто якщо я напишу правду, яка комусь очі коле. То цей хтось може мене позбавити можливості писати правду далі, тупо заамінусувавши мене на пару зі своїми родичами та друзяками. Дивне, як на мене розуміння, свободи слови, їй-Богу.
Святослав Вишинський
Думку поділяю. Але наразі така система. Однозначно недосконала. Маю сподівання, що в майбутньому зазнає змін. Однак наразі модератори слідкують за тим, щоб не відбувалось очевидної дискримінації окремих дописувачів, при потребі підіймаючи їхні рейтинги до нуля і таким чином нейтралізуючи колективні «опускання» «в мінус».
Олексій Пономаренко
Дякую за роз«яснення. Дійсно недосконало) Виходить, як писав Захар, щоб мати позитивний рейтинг треба писати про „всєобщій одобрямс“. Але як на мене так не цікаво :)
Святослав Вишинський
«Большинство всегда неправо...» (Генрік Ібсен)
Святослав Вишинський
P.S. Якщо хлопчика немає — його слід придумати.
Михайло Шморгун
r-zhakhiv.vkursi.com/1064.html гілка по цій темі…
Олексій Пономаренко
Дякую. Але насправді я особисто не проти мінусів-плюсів, інша справа, що як я дізнався воно перешкоджає потім написанню постів у блог. Але якщо я ставлю мінус, а відповідно у чомусь не згоден з автором то я пишу коментар у чому саме. Але судячи з такої кількості коментарів у наведеному пості, проблему вже детально обговорювали)
Євгенія Пушкова
У мене ті ж самі питання виникли ще того ж дня. Дивує просто: чому стільки відео про те, як палять стрічки і штовхають автобуси и жодного (!) з тими «сакральними» словами про хохлів?! Згодна сьогодні з Олексієм на всі 100! Молодець!
Святослав Вишинський
«В этом сценарии украинские националисты сыграли свою роль – их действия было легко спрогнозировать, особенно если учесть изначально провокационное поведение представителей пророссийских организаций, завезенных во Львов. Вариантов здесь не было: в город, считающийся «оплотом национализма», привозится большая группа идеологических противников с соответствующей символикой, демонстративно нарушающих решение местного суда на проведение подобных акций и открыто оскорбляющих (по свидетельству нейтральных очевидцев) Украину и украинцев.

Серьезным морально-этическим моментом было использование в этих провокациях ветеранов, женщин и детей, снабженных соответствующих символикой, и выступивших в роли «живого щита» для провокаторов. Поскольку также было легко спрогнозировать, что часть из них пострадает в неминуемых стычках (а если не пострадает – то такую версию можно вполне правдоподобно выдать за реальность), что вызовет соответствующее отношение к львовским радикалам. Ветераны – вот тот конек, на котором был построен весь сценарий, и он сработал безотказно».

«Главный вопрос в этом контексте – как украинская милиция, столь эффективно препятствовавшая, например, приезду в Киев предпринимателей из целых регионов на «налоговый Майдан» или на акции протеста в годовщину Харьковских соглашений против пролонгации базирования в Украине Черноморского флота РФ, смогла продемонстрировать такую низкую эффективность в Львове? При том, что сами организаторы «гастролей» во Львов «русских патриотов» задолго до 9 мая совершенно открыто сообщали о своих планах? Только самое ленивое украинское СМИ эти планы не озвучило. При этом, что запрет львовского суда на проведение подобных мероприятий 9 мая также ни для кого не было тайной – сообщение об этом растиражировали все украинские масс-медиа».

«Но дальше – больше. Одним из пострадавших в столкновениях во Львове стал Генеральный консул РФ в этом городе Олег Астахов. <...> А ведь это странно. Дипломатический представитель России, целый Генконсул, во главе с другими российскими дипломатами, стал фактическим участником широкомасштабной акции «Русского единства» — той самой, которую запретил суд украинского города. При этом он сам же свидетельствует, что не был нейтральным наблюдателем, используя соответствующую символику. Повторимся: для российского общества эта ситуация может выглядеть нормальной, но для остального мира такое поведение иностранного дипломата весьма схоже с прямым участием в провокации».

(Повний текст статті: Дмитрий Тымчук, «Хвиля»)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте