1+1=5. Підрахуй

Завжди подобалось слідкувати за кількістю учасників акцій, що відбуваються з різних джерел і помічати як вони ростуть, ніби на дрожжах, в той час як міліцейські цифри падають) Єдиний висновок, МВСівські треба помножити на три, а від організаторів поділити на три, і ви цілком точно отримаєте приблизну кількість учасників. Завдяки Інбук, можна відслідкувати як сьогодні розмножались люди під час акції «Вставай Україно». Я чекав коли з першопачоткових 2-3 тисяч з«явиться завєтна десяточка, адже рівно стільки було в усіх попередніх містах, і не могло ж рідне місто осоромити лідера опозиції)
30 бер 10:24 — ЧЕРНІВЦІ: АКЦІЯ «ВСТАВАЙ УКРАЇНО!» УСПІХ ЧИ ПРОВАЛ? (Чернівці ТВ) На 12-00 на Соборній площі зібралось близько 1000 учасників, які рушили колоною до Центральної площі. О 12-ій цифра була в тисячу, але потім хтось переконав Галину, що було в два рази більшеі вона виправила на 2 тисячі
30 бер 12:30 — На Соборній площі зібралось750 активістів, “Вставай, Україно!” стартувала у Чернівцях (ну тут міліцейські цифри)
30 бер 14:02 — У Чернівцях Яценюк буковинською говіркою звернувся до семи тисяч людей (МБ) МБ перший стріляє одразу нескромними цифрами.
30 бер 14:32 — У Чернівцях пройшла акція Вставай, Україно. (Погляд) У пішій ході та мітингу взяли участь близько 5 тисяч буковинців. Погляд був трохи скромніший.
30 бер 14:59 — Близько8 тисяч чернівчан взяли участь у мітингу в рамках акції “Вставай, Україно!” (Букінфо) Хто більше?
30 бер 15:16 — У Чернівцях на акцію „Вставай, Україно!“ вийшло найбільше людей з часів Помаранчевого майдану. Загалом на акцію зібралися від семи до десяти тисяч людей, — кажуть організатори (Букньюс) І ось вона десяточка))) Але тут ще не точно… від 7 до 10
30 бер 15:20 — У Чернівцях на акцію „Вставай, Україно“ прийшло 10 тисяч людей (Буковинська правда) (Близько 10 тисяч чернівчан взяли участь у акції протесту опозиції “Вставай, Україно!”) Вже краще, але що це таке? Близько...
30 бер 15:38 — В Чернівцях завершились хода та мітинг „Вставай, Україно!“ На ходу та мітинг на Центральній площі міста зібрались за попередніми підрахунками більше 10 тисяч осіб. (Час) Ну ось, можемо ж коли захочемо. Проте інтрига ще існує, чи буде 11? Адже таким чином ми переплюнемо усю Західну Україну!!!
Ні. Ми не змогли зібрати 11 тисяч в інформаційних повідомленнях. Все ж і у організаторів мабуть якась ще скромність залишилась. Але я вірю!
Хоча навіть в опозиції єдності немає.
сайт Батьківщини — зібралися вже понад 10 тисяч буковинців. Люди продовжують прибувати. (тут в 12:07 вже 7 тисяч у ході участь брало))) а 10 тисяч вже в 12:41 було, так що вся надія на цей сайт, що буде 11, адже люди ще прибували))))
сайт Свободи —  На вулиці міста вийшли понад 10 тисяч буковинців
сайт Удару — … яких на акцію «Вставай, Україно!» зібралосяблизько 7 тисяч

15 коментарів

Маріанна Антонюк
Олексію, а Ви були на акції? Як Вам, як людині з міліцейським досвідом, здається — скільки було насправді?
Віктор Довганич
Пропоную зрівняти кількість людей по фото. На святі вишиванки був рекорд 3228 людей.

tsn.ua/foto/rekordne-svyato-vishivanok-u-chernivcyah.html?fb_action_ids=364500496996164&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Маріанна Антонюк
дублюю свій коментар з фб про вишиванки: на святі вишиванки число 3228 означає лише тих, хто був у вишиванці і взяв участь у реєстрації. Тобто ще було невідомо скільки людей в іншому одязі, а також тих, хто не реєструвався, але був присутній на площі.
Олексій Пономаренко
Ні не був, але з фото що бачив там однозначно немає 10 тисяч (накращий ракурс здається був на фото Ткачука). Я вже казав як порахувати, треба міліцейську цифру помножити на 2-3, а опозиційну поділити на 2-3)
Загалом мені в принципі всеодно скільки було людей саме у Чернівцях, мене більше чипляє інше: кого перебільшенням кількості людей намагаються обдурити опозиціонери?
Маріанна Антонюк
зустрічне питання: а кого намагається обдурити міліція, коли люди заполоняють площу, а вона офіційно на сайт виставляє 750 учасників? Ну та це не до Вас, і риторичне…
Сьогодні один пан поділився іншим способом обчислення кількості учасників ації. Прикидують, скільки розташовується людей на 1 кв. м. Сьогодні це було 3-4, тісненько стояли — десь більше, десь менше. Беремо менше, 3. Беремо розмір Центральної площі, де тривав мітинг. Це приблизно 50 на 50, тобто 2500 метрів. Насправді більше, але зважаючи, що по краях площі менше людей, ніж по центру, то хай буде 2500. Множимо на 3 — і отримуємо 7500, це щонайменше — рахували ж «як менше».

Олексій Пономаренко
Так до речі приблизно і рахують насправді в міліції, там ще на квадрати ділять) Так, що це не інший спосіб. А питання про те кого дурить міліція вже більш ніж пів року не до мене) Да і в даному випадку мене особливо не цікавить чому міліція бреше, вона часто бреше, тому мені якось звично.
Михайло Шморгун
народу було багато, набагато більше ніж на «чергових» акціях. Звичайно не 10 тисяч, але й не 2… Істина десь посередині, навіть трохи в сторону опозиції)
Олексій Пономаренко
Так я і писав про це, що істина посердині. Я думаю 5-6 тисяч було десь судячи з фото.
Вікторія Яшан
На акції не було більше 3 тисяч людей. Ось і все.
Єлена Малиновська
1. Прийшли оптимістичні буковинці, які вірять в краще життя
2. Журналісти, яких благословили на репортаж редактори
3. Проплачені члени опозиційних сил (з прапорами)
4. Глядачі, яких дістав нет, телевізор і буденність. Для них це було шоу.
Підсумок — близько 3 тисяч.
Все інше — фантастика!
Олексій Пономаренко
Знову тільки сьогоднішні цифри, без суті зборів
За повідомленням сайту ОДА зібралося на віче понад 10 тисяч.
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/q71/s720x720/1422584_485066544924967_1241833446_n.jpg
Якось вони суттєво відрізнялись рази в два більше від 10 тисяч «Вставай Україно».
Мене до речі здивувала скромність підрахунків кількості людей сьогодні, опозиція би назвала цифру в 50 тисяч.
Колись у далекі помаранчеві часи теж були цифросорєвнованія, і тоді навіть не повна площа на деяких сайтах оголошувалось по 50 тисяч, сьогодні була повна площаі так скромно у цифрах)
Святослав Вишинський
В ОДА більше інструментів для формування «масовок». Опозиція змушена платити з власної кишені, тоді як влада може перекласти видатки на самих виконавців. Або в крайньому разі на бюджет.
Олексій Пономаренко
Я спеціально написав спочатку «тільки цифри». Я і говорив лише про них. Ну, а те як вони досягаються то окрема розмова, і для мене все настільки очевидно, що й обговоерння думаю не потребує.
Але якщо вже по суті твого посту, то у Чернівцях доволі жадібна опозиція, тому використовують просто тих хто чимось не задоволений. Яскраве тому свідчення як мєгагеніальний «бумеранг помсти» Сергій Лазарєв та його шеф народний депутат на захист «Добробуту» змогли лише «організувати» кілька вєчно безкоштовних бабок по газовим колонкам та 5 сектор Калинки. Їми до речі опозиція скоро всі свої мітинги буде закривати, ті всеодно дупля не відбивають, що їх використовують, по вухах їздять о свєтлам будущєм, ось і ходять…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте