Єсть! Так точно! Разрєшітє іспалнять?

Цими словами із заголовку можна описати усю суть міліцейського буття. За 14 років у системі накопичилось багато запитань, на які я й досі не знайшов відповіді. І варто зазначити що ніякі джипірееси, ніякі гібрідні «Тойоти» чи інші сучасні блага не допоможуть вибити совок із мізків керівників. Можливо з часом якось… але не зараз, тому що реформа на цьому етапі нічого не дасть. Молоді за пару років профдеформують до рівня заголовку і совок міцно засідає у їх організмах.

Але цей пост про найбанальніше, про одяг та людській дибилізм. Я не дуже люблю спеку, і ненавиджу багато одягу, бо за 5 хвилин з мене джерела будуть текти у разі зайвого светрику чи куртки. Тому завжди дивував дибілізм у міліції. У певних числах в міліції, та думаю і у військових, йде перехід на іншу форму одягу. Тобто до 31 жовтня не зважаючи ні на що бушлат не можна одягати, а після переходу на зимовий одяг, його не можна знімати, і зимову шапку також, щоб усі виглядали однаково.

Мене завжди дивувало, ну є ж гідрометцентр і якщо люди йдуть охороняти громадський порядок вдень і не передбачається снігу в +20, то чому не можна щоб якийсь там керовник зорієнтувався і наказав усім прийти без курток??? Ні, це ж важко начальнику кадрів, який відповідає за ці всі форми одягу, в Інтернеті подивитись сайт з прогнозом погоди, у нього в кабінеті кондішен, йому то все одно.

Проходив повз віче у неділю і бачу троє знайомих міліціянтів стоять мокрі на сонці у куртках і зимових шапках, зайвий раз намагаються не рухатись, щоб не отримати тепловий удар. А зняти ж не можна, порушення форми одягу, команди ж не було. І ось стоїть собі середньостатистичний міліціонер увесь мокрий у формі на два розміру більшій, бо іншої не було, або, як це буває частіше, придбаній за свій рахунок, у вихідний день, нервується від тієї спеки, навіть не зі свого бажання, а від ситуаціїї нахамив комусь, і в черговий раз виправдав одвічно народне «ось така у нас міліція».

Тому не варто дивуватись іншим речам у міліції, все починається з найпростішого.

10 коментарів

Михайло Шморгун
Міліція розпочинається з «вішалки»…
Сергій Янушевський
От реально шкода людей. Знайомий працює, таке наслухаєшся про цю форму. А як вийти з положення? Може перестанемо утримувати міліцію?
Олексій Пономаренко
Ну так не утримуй))) Чи в тебе хтось питає хочеш ти чи ні?))) Але якщо без жартів, то це теж не вихід. Постраждають же як завжди рядові працівники, а не ті керовнікі, які мають по пару машин і хороми трьохповерхові.
Святослав Вишинський
Ми тут часто дискутуємо про те, чому не виходять на страйки пересічні бюджетники (вчителі, медики, науковці). Питання: чому не протестують працівники правоохоронних органів і, зрештою, армія?
Олексій Пономаренко
Є така стаття 18 Закону України «Про міліцію» якою лякають усіх працівників, зокрема оцією частиною:
Працівникам міліції забороняється займатися будь-якими видами іншої оплачуваної крім викладацької, наукової, творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) та підприємницької діяльності, а також організовувати страйки або брати в них участь.
Окрім того там з незгідними дуже швидко «вирішують питання». Більшість боїться звільнення через те, що хочуть дотягнути до пенсії або робити більш нічого не вміють. Ось і бояться висловлюватись проти чогось.
Перше, це погроза позбавити премії, це саме дієве на першому етапі. При невисокій зарплаті премія складає істотну частину, тож без неї буде ще сутужніше ніж є. В моєму випадку мені сказали, що позбавлять премії на 3 місяці, тобто я мав отримувати 3 місяці десь близько 1600-1800, при платі за квартиру 1300-1400. Звичайно, що таке лякає і змушує забути про свої якісь погляди і переконання у середньостатистичного працівника міліції.
Святослав Вишинський
Зате в армії є танки. Цікаво пофантазувати та уявити собі таке «танкове» пікетування Кабінету міністрів України. Можна без снарядів, вистало би блокади Хрещатика і Майдану. При всьому бажанні, «Беркут» би не допоміг.
Ольга Мороз
В армії майже не реальне пікетування, буде команда «свише» — буде пікетування, на «нет и суда нет». А от «свише» якраз і засідають в Кабінеті міністрів.
Олег Герман
У даній ситуації пригадався Ваш недавній допис про генераторів, організаторів і ще там когось. Цей випадок чудово ілюструє відсутність організатора (або ж у нього просто шнурок надто короткий).
Святослав Вишинський
У Мадриді четвертий день проти скорочень персоналу ефектно страйкують підприємства зі збирання сміття:


Мадрид: четвертий день страйку сміттєзбирачів | Світ | ВКадрі — відео каталог
Сергій Янушевський
Те той полковник танкових військ, чи міліції, який би закрив очі на 18 статтю та та повернув міліцію обличчям до людей? Ой, це ж тоді буде прецедент, чимось недобрим запахне…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте