Про подвійні стандарти журналістики

Днями у ФБ наблюдав чергову картину як опозиційні журналісти та діпутатікі, які за рахунок студентів зхопили зараз справжню «зірочку» (страшно уявити що буде коли вони до влади прийдуть), накинулись на людину за те, що вона має свою думку, і у кращих традиціях опозиційного трололо вичитали за не підтримання лінії партії, причому не забули згадати де вона працює і зв'язати все у єдине ціле і додумати те, що їм хотілось. Спеціально не називаю прізвищ, аби істерик тут зараз не було у каментах.
Це вкотре наштовхнуло на думки про подвійні стандарти, мовляв є одна думка опозиціонерів і вона принципово правильна, усі інші думки звучать від запроданців, прибічників влади і взагалі інших думок бути не може, адже вони наперед хибні, бо не потрапляють у їх партійні месіджи.
Ну, а за написання цього власне посту наштовхнула інфа про побиття вікон в офісі «ПР». Одразу згадались істерики «ФЗ» коли їм з рогатки металевою кулькою пробили у подвійному склопакеті одне віконечко. Я не буду робити аналіз цих двох матеріалів, якщо людина розумна, то все зрозуміє сама. Хоча я чітко розумію, що зараз, у зв'язку з останніми подіями, сподіватись на об'єктивність і тверезий погляд навіть думаючих людей важко, але спробуйте.
Хотілось би відзначити, що сайт «Букінфо», з якого взяті обидві ці новини, був обраний випадково, як перший відкритий зі Стрічки, тож і стару новину шукав для порівняння на цьому ж сайті. Фото також взято з сайту «Букінфо».
Отже про подвійні стандарти журналістики.
1 інформація:
Фото з пальцем:



Заголовок: У Чернівцях обстріляли обласний офіс «Фронту Змін». Яценюк звертається до Генпрокуратури та СБУ
Підзаголовок: СПРОБА ЗАЛЯКАТИ?
Суть: Близько другої години ночі спрацювала сигналізація, встановлена в офісі. Працівники міліції та співробітники офісу, які прибули на місце події, виявили, що скло в офісі пробито кулею. Арсеній Яценюк направляє депутатські звернення до генерального прокурора України, міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України. «Такі дії невідомих осіб підпадають під ознаки складів злочинів проти життя та здоров’я особи, крім того їх можна кваліфікувати як хуліганство, погрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча за які Кримінальним кодексом України передбачено кримінальну відповідальність». Крім того, наголосив лідер «Фронту Змін», оскільки приміщення офісу розташоване в житловому будинку, збройний напад становив загрозу не тільки представникам партії «Фронт Змін», а й життю та здоров’ю мешканців будинку.
Коментар партійного боса: Максим Бурбак не виключає, що цей напад здійснено з метою залякування депутатів — партійних активістів, які займають активну опозиційну позицію у Чернівецькій обласній та міській радах.
 
2 інформація:
Фото з пальцем: відсутнє

Заголовок: У Чернівцях побили вікна громадської приймальні Партії регіонів
Підзаголовок: ОЙ, ПОПІД ГАЙ ЗЕЛЕНЕНЬКИЙ, ХОДИТЬ ДОВБУШ МОЛОДЕНЬКИЙ
Суть: В Чернівцях побили вікна Громадської приймальні Партії регіонів. За словами ж співробітників приймальні та депутатів-регіоналів, розбите вікно виявили зранку, коли прийшли на роботу. Хто вчинив хуліганство та чи було це провокацією наразі невідомо.
Коментар партійного боса: Депутат обласної ради від Партії регіонів Матвій Куцак,  поділився деякими припущеннями: «Працівники прийшли, побачили, доповіли як положено. А якісь висновки робити. Ми не берем на себе такий гріх казати, той зробив. Ми прийшли, розбите вікно, камінцем. Немає підстави когось напряму звинувачувати».
 
P.S.: Я розумію, що можу бути звинувачений багато у чому, тому дам відповіді на деякі питання і звинувачення, які одразу сипляться зазвичай, випередевши ботів: так, я працюю на комунальному підприємстві, тобто на владу), цей пост не позиція КП або міськради, а МОЯ ОСОБИСТА ДУМКА, я не прихильник ПР і не є її членом, я за євроінтеграцію, мені ніхто не платив за цей матеріал.

3 коментарі

Альберт Комарі
Льошику! За такі пости я скоро дійду до того, щоби повісити твого портрета на робочому місті як портрет улюбленого блогера!!! Класно! І ще раз класно!
Святослав Вишинський
Є ще така штука — стати «противсіхом». Потім за це на чиїсь голові будуть списані всі гріхи. Проблеми шукають не в собі, а в інших.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте