Танок світла

Світанок. Не знаю точно походження цього слова, але у мене завжди складалась асоціація, що це «танок світла». Хто бачив світанок у горах, той, певно, зрозуміє чому.
Горизонт тане у рожевому кольорі з нетерпінням очікуючи появи розпеченої зірки і вона не змушує себе чекати, проявляючи свою пунктуальність.

Кожен схід сонця як народження нового життя. Стоячи на вершині гори і дивлячись на те як розпечене жовте кружельце обережно виринає із-за гір, розумієш, що у тебе є цілий день, ціле життя до заходу сонця, і ти не маєш права змарнувати свій шанс телевізором, комп’ютером чи диваном.

Сонце швидко набирає висоту і починає свій танок світла. Поки одні промінці як масло топлять ранковий туман, інші граються на камінчиках Горган, відігріваючи їх після прохолодної ночі.

Навіть суворий карпатський вітер, вражений цією грою, стає сентиментальним і на його обличчі з’являється ледь помітна тепла посмішка.

З якимось відчуттям певної втрати усвідомлюєш, що сонце в моєму житті сходило тисячі разів, а я красу народження нового дня бачив всього кілька десятків раз.

Завжди думав що я зробив якщо б дізнався, що жити лишилось один день. Тепер, схоже, я знаю відповідь. Я б пішов у гори востаннє дивитись на ранковий танок світла.
 

5 коментарів

Roman Tymofiychuk
Давно чекав від тебе саме такої розповіді. Файно написав.
Елена Огородова
Устала выражать восторг)))))) Алексей, у Вас отличное хобби, красивые фотографии, вы умеете рассказать и заразить. Считаю Ваш блог лучшим на Вкурсе. С таким материалом странно, что ни у кого из медиа не возникло мысли предложить Вам сделать какой-нибудь цикл передач по мотивам Ваших «похождений». Эдакий «Клуб путешественников Буковины»)))))))
Олексій Пономаренко
Дякую) Ну так кого цікавить природа? Важливіше написати про те як Михайлішин відпочиває в Болгарії))) На це є попит. Піпл хаває попсові речі, на те і роблять ставку. Щодо циклу передач, все можливо. Була така задумка в мене, якщо подальша робота буде пов«язана з телебаченням. Вона виникла коли з журналісткою з ТРК „Чернівці“ ходили в гори і вона найцікавіші моменти знімала на маленьку камерку. Я б залюбки переглянув нашу останню втечу від бика))) про це невдовзі напишу в наступній розповіді.
Але відеоформат все ж малоймовірний, я не люблю відео, а фото можу довго розглядати)Для мене різниця між фото і відео це як різиця між еротикою та порно.
Галина Дичковська
Природа цікавить всіх, бо ми і є — при_РОДа
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте