Зимовий bograch-party (matrac style)

Вдосталь відсвяткувавши міжнародний день гір окремими компаніями, настав час збиратись усім разом. Цього разу місцем проведення «bograch-party» став туристичний притулок «Перелісок», що в 6 кілометрах підйому від села Білин.
Від початку вже було відомо, що цей збір форумчан з сайту travel.org.uа, буде дещо нестандартним і матрацним, адже у таких умовах (електрика, тепло, приміщення, столова, вода, туалети, душ) святкувати ще не доводилось. Але, як говорять, не місце красить людину…

Після вечірнього застілля майже всі були в бойовому настрої і розпочали підйом. Найгірше і найважче було хлопцю зі сходу, що притримувався проросійських настроїв. Якщо більшість добралась до притулку о 13-14 годині, то «сєпар», як його лагідно прозвали у масах, доплентався лише близько 19-ої, і то вже після того як за ним відправили три людини, що автоматично стало ще одним доказом існування Бога. ;)

Пощастило цього ранку і з погодою. Хмари, які висіли над нами два попередні дні розвіялись і перед нами у сонячних промінцях грав своїми блисками свіженький сніжок. А дерева одягнені за останніми білинськими тенденціями у біленькі «штурмовочки», дефілюючи проходили повз нас.

І поки найменша учасниця з мамою штурмують останні метри підйому до полонини Довжина, ми спостерігаємо худорляву горку, що виділяється своїми ребрами листяного лісу.

На полонині ми зупиняємось на 5 хвилин перепочити в колибі і заодно підкріплюємось цукорками та водою. А у віддзеркаленні скла видніються чарівні чорногірський Петрос та Шешул.

Від полонини з численними стайнями до Переліску залишається лише перемахнути горбочок і ми на місці.

Дівчата одразу беруться за нарізання інгредієнтів на бограч. 

Хлопці ж забезпечують саме приготування та музичний супровід.

Тим часом день прощається з нами підмигуючи рожево-блакитними хмарами наостанок.

І почалося свято. Але спочатку приємні дрібнички. Ще задовго до зустрічі білоруський бограч-десант Каріна, запропонувала подарувати рюкзак нашому туристичному гуру, одному з ідейних організаторів свята, людині з найдовшою бородою, Олегу (Azimut.tr), оскільки дивитись без болю на його, бачивший тисячі кілометрів карпатських стежок, наплічник, не було більше сил. Форумчани схвально зустріли це починання, і як наслідок запакований подарунок одному із найдосвідченіших вручила юна туристка. 

Ну, а далі все це діло заїли угорською зупою бограчем з еріш піштою, та запили хто чим, за смаком.

Наявність електрики одразу перетворилаbograch-party на фестиваль пісні і танцю. Гітарний концерт перетворився у дискотеку під правильну музику (Вася Club), а потім, коли вимкнули електрику, знову повернувся до інструментальної версії.

На ранок загальне фото усіх учасників дійства і настає сама неприємна частина зустрічі…прощання до наступного бограчу.

І знову Білин. Видно місцевий залізничний вокзал, Чорну Тису та дорогу на Рахів.

Та як співав легендарний Фреді, — «The Show Must Go On». І поджорож у дизелі стає веселішою.

До зустрічі весною любителі гостренької угорської кухні ;)

Попередні два дні святкування: Міжнародний день гір. Полонина Гропа

5 коментарів

Сергій Тирін
Ну, перша фотка мала б бути все ж таки трохи іншою. Бо спочатку була кава пиво :)
Олексій Пономаренко
Сєрий, я і так тут публікуюсь в рубриці спорт, мені вже соромно. Я навіть попередню розповідь не ставив в рубрику, але адміни виправили. Але обіцяю як буду вдома то закину ту фотку з твоїми ліками для мене в каменти сюди)
Олексій Пономаренко
Ну як пообіцяв то кладу першу фотку цього ранку))) Хоча це і не властиво для мене зранку, частіше це чай…
Останній раз відредаговано
Dmytro Umanets
Шикарно потусили.
Олексій Пономаренко
Так, але відео краще не дивитись))) Подивився на форумі пісню, 5 хвилин ржав))) Але я ще нічо так, ніби живчиком, і в ноти попадаю в 50%)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте