Бограч-паті. Гостра карпатська вечірка

Вам сняться Карпати? При вигляді світлин з горами у соцмережах ви кидаєтесь до наплічника і починаєте його набивати туристичним приладдям? Вам хочеться втиснути знайдене на полонинах сміттє в пащеку (тут є варіанти більш грубі) тому хто його там залишив? Ви шукаєте однодумців і друзів? Тоді традиційний фест «Бограч-паті» саме для вас.
Колись мандрівники з туристичного форуму вирішили зібратись та зварити разом мадярської зупки. Захід став традиційним, і на ці травневі свята проводився вже 12 раз.
Цього разу знову був побитий рекорд по кількості учасників, але точну кількість встановити не вдалось, оскільки є підозра, що не всі покинули алкоголь чи намети. На груповій фотці 73 любителі бограчу, ще одна, найменша 3-річна учасниця, вже дивилась сни в наметі.
Та залишимо організаційні моменти, адже потрібно знайомитись з новими учасниками, і вжити за зустріч з тими, з ким відходив не один десяток кілометрів карпатських стежок.

Трохи інші, але впевнений, не менш смачні, напої вживає і малеча.  

Інші ж гріються у ватри.

Короткий перекус і всі за роботу. Хтось таскає, рубає і пилить дрова для ватри, а хтось грає дурника з пилкою.

Хтось нарізає інгредієнти на бограч.

Дівчата рвуть із тіста чипетке для зупки.

А комусь тісто смакує й так.

Перший дзвіночок. В руках карпатського гуру Олега дзвенить кришка від казанка, а отже настав час «мачаного хліба» і «півдеци» під бограч. Згідно традиції потрібно випити піісєть «гарячітєльного» і закусити шматком хліба вмоченого у шкварки з цибульком та пекучою паприкою.

Далі починає довго томитись мнєсо, а галявина набуває фестивальних ноток.

Швиденько створюється альтернативна ватра у якої вимальовується з два десятки спраглих до пісень учасників, і луна в горах підспівує народні українські хіти.
Майже 6 годин бограч, як власне і учасники, доходив до кондиції. Ці декілька годин проходячи повз запашні казани, виділялись такі слинки, що нам цілком могли позаздрити навіть собаки Павлова.

Вже при першій зустрічі бограчу і смакових рецепторів, останні просто шаленіють, як фанати «Барселони» після 5 голу в ворота «Реалу» в 2010-му. Крайня ложка ще зручно вмощується в шлунку, а руки вже насипають добавки.
Час минає так швидко, що не помічаєш як годинник показує нову добу, а змучений важким добиранням, відсутністю сну дві доби та «нарзаном» організм, натякає на теплесенький спальник у наметі.

Дякую всім і кожному особисто за можливість переживати такі чудові миті у своєму житті!

 

В матеріалі використані пару світлин Дениса Мирко.
Ну, а любителям відеоряду, поки що трейлер, відео про «Бограч-паті», також від Дена. Як буде повна версія, я обов’язково додам у коментарі.

Попередні відвідані мною «Бограч-паті»:
Зимовий bograch-party (matrac style)
Карпатський фестиваль «Bograch-party» 
Карпатська Нарнія 
Півдеци під бограч в горах

2 коментарі

Максим Пансик
рідина лимонного кольору — бограчівка…
Олексій Пономаренко
Ой, то така смакота була. Кожен раз собі обіцяю не мішати, але стіко смаколиків навколо, шо не годен стриматис)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте