Замлакський водоспад

Коли ти за три роки активного ходіння горбами вже відвідав більшість визначних карпатських водоспадів, а ті які ще не відвідав вже плануєш у наступних мандрівках, знайти щось нове завжди приємно і несподівано. Особливо це стає несподіваним, коли ти проходив майже поруч з ним двічі.
Шукаючи як потрапити на Мар’янчин водоспад, я випадково натрапив в мережі на відео Замлакського водоспаду та був ним зачарований. Тож найближчий похід був спланований з урахуванням його координат.
Не доходячи кілометр до Манявського водоспаду, праворуч в річку Манявка впадає невеличкий потічок Замлаки, в каньйоні якого через 500 метрів розташований трьохкаскадний красень – Замлакський водоспад.

Загальна висота його орієнтовно, на око, метрів 12. Перший каскад 5-6 метрів, і метри по 3 два верхніх каскади.

Як і Кудринецький він спадає по утворених водою в гірській породі сходинках.

Під ним, як і в більшості водоспадів, вода утворила природну ванну в якій у спекотні літні дні можна врятуватись від палючого сонця, звичайно ж якщо стане духу.

Правду говорять, що можна дивитись вічно на воду що тече, а якщо хтось за мене ввечері нарубає дров і розпалить ватру, то я одразу реалізую і два інших пункти цього прислів’я, — як горить вогонь та як працюють інші :)

На Мар’янчин водоспад ми не пішли, лишаючи його, як чукуляду до кави, на інші відвідини.
А поки я продовжу пошуки маловідомих цікавих водоспадів. До речі, якщо знаєте про такі, прохання поділитись інформацією.

0 коментарів

Автор публікації заборонив додавати коментарі